Channel - Luchtvaarttechniek
Al jouw lessen voor opleidingen binnen Luchtvaarttechniek op één plek
11/22/2022 2:30:55 PM

Channel Videos

Koninklijke aanwinst voor Deltion College , Aerospatiale SE3160 Alouette III-helikopter
Het Deltion College heeft vanaf 18 april de beschikking over de Aerospatiale SE3160 Alouette III-helikopter. De Defensie helikopter is voor de studenten van de opleiding Luchtvaarttechniek een koninklijke aanwinst. Het nieuwe leermiddel is in het verleden o.a. gebruikt als vervoermiddel voor het Koninklijk Huis. De Alouette III, Frans voor ‘leeuwerik’, is sinds 1963 in dienst van de Koninklijke Luchtmacht. Met name in de jaren 90 is de helikopter actief ingezet tijdens humanitaire VN-operaties voor hulp aan Koerden op de grens van Noord-Irak en Turkije en tijdens de oorlog in Cambodja. De breed inzetbare helikopter is naast patrouillevluchten, gewondentransport en terrein- en routeverkenningen ookvoor Artsen zonder Grenzen ingezet. De taakstelling van de Alouette is de laatste jaren sterk veranderd. Na het uitvoeren van Royal Flights en VIP-vluchten is de missie van de helikopter nu volbracht. Al enige tijd staat de militaire helikopter op vliegbasis Woensdrecht. Op 18 april wordt de Alouette door Defensie overgebracht naar Zwolle en krijgt de Aloutte een nieuwe bestemming. De Koninklijke Luchtmacht stelt de Alouette beschikbaar als nieuw leermiddel voor studenten van de opleiding Luchtvaarttechniek. Met het nieuwe leermiddel kunnen praktijksituaties worden nagebootst. Aan de hand van handboeken kunnen de studenten voortaan volgens de procedures oefenen in het onderhouden van helikopters. De uitbreiding is een verrijking van de al bestaande leermiddelen waaronder de F16 bij het Deltion College.
Default Presenter
4/18/2013 9:00:00 AM
View

Opleiding Vliegtuigonderhoud ontvangt F16
De opleiding Vliegtuigonderhoud ontvangt maandag 27 mei een complete F16 (J-234) van de Koninklijke Luchtmacht. De F16 is afkomstig van Vliegbasis Twenthe en eigendom van de Koninklijke Luchtmacht. Vanaf komend schooljaar wordt het vliegtuig als onderwijsleermiddel ingezet voor de opleiding Vliegtuigonderhoud. Eind april heeft de opleiding al een Alouette van de Koninklijke Luchtmacht ontvangen. Met de komst van de F16, is de luchtvaarthal goed gevuld. Voor de komst van het vliegtuig moet er echter heel wat in het werk worden gesteld. Maandag 27 mei wordt om 5.00 uur gestart met het voorbereiden van de operatie. Naar verwachting zal het vliegtuig vanaf 10.00 uur in delen naar binnen worden getakeld. Het monteren van de F16 verzorgen studenten van de niveau 3 en 4 opleiding Vliegtuigonderhoud, die stage lopen op Vliegbasis Leeuwarden. Defensie zit te springen om goede technici, voor het onderhouden van militaire vliegtuigen. De opleiding Vliegtuigonderhoud wordt dan ook aangeboden in combinatie met en zonder het Defensie onderwijsprogramma Veiligheid en Vakmanschap (VeVa). Tijdens de VeVa-opleiding worden jongeren klaargestoomd voor een baan bij één van de eenheden van Defensie. Ben je nieuwsgierig naar deze grote operatie en natuurlijk de F16? Kom dan maandag 27 mei vanaf 10.00 uur langs in de luchtvaarthal, gebouw Zilver/begane grond!
Default Presenter
5/27/2013 7:00:00 AM
View

Mediasite Showcase
Mediasite's the trusted cornerstone of any campus or enterprise video strategy. Our unyielding commitment to all things video helps you transform education, training, communications and online events.
Webcasting Video Content Management Video Delivery Integration Services Mediasite Community
Powered By Mediasite - Enterprise Video Platform
Mediasite
Sonic Foundry